GDP (Good Distribution Practice)

Niveau
Tijdsduur

GDP (Good Distribution Practice)

Amelior
Logo van Amelior
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Amelior heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Waarom deze thematiek?

Binnen de farmaceutische, biotech en cosmetische industrie dient de kwaliteit van de gemaakte producten absoluut gegarandeerd te worden. De regels om producten volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden te produceren zijn reeds langer doordrongen in de sector als de 'Good Manufacturing Practices (GMP)'. Het besef groeit dat dit hoog kwaliteitsniveau behouden dient te worden doorheen de verdere verdeling van geneesmiddelen naar de patiënt toe. Dit is echter geen sinecure gezien de groeiende complexiteit van de supply chain en de hoge mate van uitbesteding van logistieke activiteiten. Het nieuwe Europese richtsnoer van goede distributie praktijken (GDP) van 5 november 201…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarom deze thematiek?

Binnen de farmaceutische, biotech en cosmetische industrie dient de kwaliteit van de gemaakte producten absoluut gegarandeerd te worden. De regels om producten volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden te produceren zijn reeds langer doordrongen in de sector als de 'Good Manufacturing Practices (GMP)'. Het besef groeit dat dit hoog kwaliteitsniveau behouden dient te worden doorheen de verdere verdeling van geneesmiddelen naar de patiënt toe. Dit is echter geen sinecure gezien de groeiende complexiteit van de supply chain en de hoge mate van uitbesteding van logistieke activiteiten. Het nieuwe Europese richtsnoer van goede distributie praktijken (GDP) van 5 november 2013 zet de spelregels uit voor de industrie om het hoofd te bieden aan de laatste uitdagingen, zoals de toename van vervalsing van geneesmiddelen. De toepassing van deze regelgeving door alle spelers betrokken in de opslag en distributie van geneesmiddelen, wordt in toenemende mate opgevolgd door de overheden.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

  • U krijgt de basiskennis in de GDP verwachtingen en de praktische vertaling ervan op de werkvloer, met als rode draad het EU GDP richtsnoer
  • De thematiek van 'Risk Assessment' wordt toegepast op een distributieomgeving.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Kennis over en handelen naar de GDP verwachtingen, is een noodzaak om binnen de farmaceutische industrie kwaliteitsvolle producten te kunnen afleveren. De implementatie van de GDP richtlijnen doorheen de gehele supply chain is een minimumvereiste voor alle logistieke spelers in de farmaceutische sector.Na afloop:

  • hebben de deelnemers een goed inzicht in de GDP-eisen
  • zijn de deelnemers in staat om de belangrijkste elementen van GDP te identificeren en correcte systemen op te zetten in lijn met deze normeringen

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die nieuw is in de distributie van geneesmiddelen en zich wenst te verdiepen in de verwachtingen die de overheden stellen aan de logistieke spelers. Ook zij die direct of indirect te maken hebben met inspecties van overheidswege of klanteninspecties zullen deze workshop als nuttig ervaren. Een voorkennis is niet vereist.

Aan alle deelnemers die de volledige workshop hebben bijgewoond, wordt een certificaat uitgereikt.

Programma

  • Introductie in GDP
    • Waarom GDP?
    • Wat zijn de verwachtingen vanuit de overheid?
    • Wie moet eraan voldoen?
  • De EU GDP Richtlijn
    • Principes
    • Kwaliteitsystemen
    • Personeel & training
    • Faciliteiten & Materiaal
    • Documentatie
    • Operations
    • Klachten, returns, etc.
    • Uitbestede activiteiten
    • Zelf inspecties
    • Transport van geneesmiddelen

Opgelet: interactieve training

Deze workshop is doorweven met vraag- en antwoordsessies en het uitvoeren van opdrachten. Om de interactie te bevorderen beperken wij het aantal deelnemers tot een maximum van 20.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.