Barista
Beschrijving
Koffie staat vaak bekend als perfect drankje om de dag mee te starten. Toch is het warm kopje koffie meer dan dat. Ontdek de hele koffiewereld aan de hand van deze interessante
Jij weet als de beste dat koffie big business is. Een kop koffie is pas geslaagd als deze met een vleugje passie en op de juiste manier is gezet. Het straatbeeld puilt uit van hippe koffiebars die allen op zoek zijn naar gedreven en professionele Barista's.
Je leert alles over de verschillende soorten koffiebonen, bijhorende smaakvarianten, het gebruik van alle melksoorten en het zetten van de ultieme espresso. Na het volgen van deze interessante en praktijkgerichte thuiscursus ga je aan de slag als echte koffiekenne…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Koffie staat vaak bekend als perfect drankje om de dag mee te starten. Toch is het warm kopje koffie meer dan dat. Ontdek de hele koffiewereld aan de hand van deze interessante
Jij weet als de beste dat koffie big business is. Een kop koffie
is pas geslaagd als deze met een vleugje passie en op de juiste
manier is gezet. Het straatbeeld puilt uit van hippe koffiebars die
allen op zoek zijn naar gedreven en professionele Barista's.
Je leert alles over de verschillende soorten koffiebonen,
bijhorende smaakvarianten, het gebruik van alle melksoorten en het
zetten van de ultieme espresso. Na het volgen van deze interessante
en praktijkgerichte thuiscursus ga je aan de slag als echte
koffiekenner of open je gewoon je eigen koffiezaak!
Vaardigheden:
Je leert het verschil tussen Arabica en Robusta en de bijhorende
smaakprofielen
Je ontdekt alle soorten professionele apparatuur
Je leert alle vaardigheden om verschillende soorten koffie, zoals
espresso en cappuccino te zetten
Je selecteert koffiesoorten én stelt ze samen
Je bewandelt de uitgebreide wereld van prachtige latte art
Cursusinhoud:
Je eigen koffiebar starten: tips & tricks
De koffieplant: origine- en variëteitsleer, pluk en verwerking
Geuren en smaken van koffie: initiatie cupping
Espresso: theorie en praktijk. Leren werken met professionele
apparaten
Melk: theorie en praktijk. Latte art training
Diverse koffiedrankjes leren onderscheiden en bereiden
Slow coffee? Cold Brew? Ontdek de trends in koffieland
De toekomst van de koffie-industrie
Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het
theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de
leerstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig van
thuis uit afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben
je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.
Je krijgt de cursus Barista binnen een week na inschrijving
thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de
flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je
wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een
online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar
voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als
je slaagt ontvang je het diploma!
Frans Kooijman
Toekomstmogelijkheden:
Word barista in een koffiebar
Open je eigen koffiehuis
Geef professioneel advies of workshops aan andere barista's of
koffieliefhebbers
Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.
Bedrijfsbeheer, Dieetkok Gluten- Lactosevrij, Kok - Restauranthouder, Theesommelier, Bedrijfsbeheer, Dieetkok, Theesommelier, Kok - Restauranthouder, Bedrijfsbeheer, Dieetkok Gluten- Lactosevrij, Theesommelier, Kok - Restauranthouder, Barista Advanced
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.