Barista Advanced
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Maak je klaar om dit paasweekend je mand te vullen met de beste opleidingen. Van donderdag 28 maart vanaf 12u00 tot en met maandag 1 april raap je kortingen tot wel 50% op alle cursussen. De speurtocht naar kennis gaat van start. Raap je paaskortingen!
De heerlijke koffiewereld gaat voor je open in deze professionele opleiding Barista Advanced! Leer alles over koffiebonen selecteren, zetmethodes en hun geheimen, én alle machines
We brouwen in deze Advanced opleiding verder op de kennis die je al verworven hebt in de cursus Barista. Je gaat nog dieper in op de talrijke boonsoorten en hun onderlinge verschillen in smaak. Als koffie expert weet jij nu exact waar je op let bij het aanschaffen van nieuwe koffiesoorten uit het ruime aanbod en aan welke kenmerken jij je kan verwachten wat betreft hun smaak. Ook leer je het volledige proces achter koffiebonen branden en welke parameters je daarbij afstelt om tot de meest uiteenlopende resultaten t…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Maak je klaar om dit paasweekend je mand te vullen met de beste opleidingen. Van donderdag 28 maart vanaf 12u00 tot en met maandag 1 april raap je kortingen tot wel 50% op alle cursussen. De speurtocht naar kennis gaat van start. Raap je paaskortingen!
De heerlijke koffiewereld gaat voor je open in deze professionele opleiding Barista Advanced! Leer alles over koffiebonen selecteren, zetmethodes en hun geheimen, én alle machines
We brouwen in deze Advanced opleiding verder op de kennis die je
al verworven hebt in de cursus Barista. Je gaat nog dieper in op de
talrijke boonsoorten en hun onderlinge verschillen in smaak. Als
koffie expert weet jij nu exact waar je op let bij het aanschaffen
van nieuwe koffiesoorten uit het ruime aanbod en aan welke
kenmerken jij je kan verwachten wat betreft hun smaak. Ook leer je
het volledige proces achter koffiebonen branden en welke parameters
je daarbij afstelt om tot de meest uiteenlopende resultaten te
komen.
Als crema op de koffie leer jij het echte professionele materiaal
van koffiehuizen van binnen en van buiten kennen én gebruiken. Ook
je latte art skills worden verder bijgeschaafd en verdiep je je
daarnaast nog meer in de kunst van de ultieme espresso. Wie tijdens
de barista opleiding de smaak te pakken had, krijgt in deze
Advanced cursus helemaal zijn/haar caffeïneshot! Na deze
uitbreiding is de koffiewereld helemaal voor jou geopend en beheers
je de kennis en vaardigheden van onze eigen experts zelf.
Objectives
Vaardigheden:
Het volledige brandingsproces van koffiebonen beheersen en
beïnvloeden
Je eigen koffierecepten ontwikkelen, verfijnen en voorstellen aan
het publiek
Professionele zetmethodes beheersen en zelf je eigen aanpassingen
doorvoeren
Curriculum
Cursusinhoud:
Koffiebonen branden in de praktijk
Greens selection & defect spotting
Test Cupping van eigen brandingen (en defects)
Alternatieve processingstechnieken en smaak
Latte art: advanced
Espresso advanced: (cups, temp. machine, baskets)
Gebruik VST-meter met verschillende molens
Deeltjesanalyse
Recepten schrijven en uittesten
Alternatieve brewing-methodes: Kona, Picopresso, Fellow Prismo,
Mokkapot, Manual spro handle machine
Handmolens
Graduation
Je legt examen af in de laatste les. Scoor je minstens 60%?
Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Barista
Advanced. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de
arbeidsmarkt als Barista. Wanneer je als zelfstandige wil starten
in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je
eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je
nieuwe koffie avontuur.
Description
De opleiding Barista Advanced bestaat uit 5 lessen. Elke les
duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Deze advanced
opleiding gaat verder op de kennis en skills die je al verworven
hebt in de basisopleiding. In het overzicht met de startdata van de
opleiding Barista Advanced vind je per lessenreeks alle lesdagen
terug.
Job perspective
Toekomstmogelijkheden:
Zaakvoerder van je eigen koffiebar
Professioneel barista in een koffiebar
Eigenaar roastery
Student profile
Barista
Related programs
Biersommelier, Sommelier, Theesommelier, Biersommelier, Cateraar, Sommelier, Bakker - Cupcakes, Taarten Maken, Theesommelier, Start je eigen zaak, Start je eigen zaak, Biersommelier, Start je eigen zaak, Theesommelier, Sommelier
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.