de Stresskip

Adres:

Oude Singel 47
3421EDOudewater

Beschrijving

Je treft mij op mijn gelukkigst wanneer ik honderduit mag vertellen over stress.

Klinkt gek misschien, om van stress te genieten, maar in mijn geval is het wel zo. Ik vind het fantastisch om samen met klanten te mogen uitpluizen waar hun stress vandaan komt, hoe ze uit balans raken, en wat ze kunnen doen om die balans weer te herstellen.

Misschien vind je het daarom nog gekker als ik je vertel d…

Lees de volledige beschrijving

Je treft mij op mijn gelukkigst wanneer ik honderduit mag vertellen over stress.

Klinkt gek misschien, om van stress te genieten, maar in mijn geval is het wel zo. Ik vind het fantastisch om samen met klanten te mogen uitpluizen waar hun stress vandaan komt, hoe ze uit balans raken, en wat ze kunnen doen om die balans weer te herstellen.

Misschien vind je het daarom nog gekker als ik je vertel dat ik geen natuurtalent in ontspannen ben.

Sterker nog, stress grijpt mij regelmatig bij mijn strot. Ik had het allemaal zo mooi bedacht : mijn grote droom was moeder worden.En als die wens in vervulling zou zijn gegaan, wilde ik mijn andere droom laten uitkomen; mezelf omscholen tot coach. Heel simpel; daarvoor moest ik alleen maar zwanger raken, negen maanden later bevallen, en als ik dat hele moedergebeuren in de vingers had, zou ik genoeg tijd, geld en energie bij elkaar harken om aan de opleiding te beginnen. Pommetje-oeufje toch?  

Niet dus. Het leven, in ieder geval mijn leven, werkt niet zo..

Eerlijk gezegd werkte het leven he-le-maal niet mee. Zwanger worden wilde maar niet lukken (en niemand wist waarom), ik volgde talloze hormoonbehandelingen (zonder resultaat) en om het af te maken maakte ik een aantal zeer emotionele missed abortions mee. Tel daar een intensieve, complexe relatie met mijn zus bij op, een baan waar ik uit onveiligheid het vuur uit mijn sloffen liep, en mezelf compleet voorbij rende, en mijn natuurtalent om mijn hooggevoeligheid compleet te negeren; you do the math. Het was het recept voor een burn-out; en zo geschiedde. Ik had maar één doel voor ogen; uit die burn-out komen en er uit blijven.

Dat was niet zomaar gepiept, kan ik je vertellen. Ik had er a) geen verstand van en b), nogal wat extra hindernissen op mijn bord; mijn stressgevoeligheid is hoger en mijn energieniveau lager, omdat ik HSP-er ben (hoogsensitief). Omdat ik het liefst gisteren nog weer normaal wilde functioneren, greep ik alles aan wat me werd geadviseerd en aangeraden. Maar wat ik ook probeerde; langzaam mijn werk weer opbouwen, tweewekelijkse sessies bij de psycholoog, mediteren, Mindfullness, Ayurvedische massages, hardlopen, zelfs ‘blijmakertjes’ –antidepressiva- kwamen op een gegeven moment voorbij; het hielp allemaal maar een beetje. Net genoeg om mij weer terug op de werkvloer te krijgen;  terwijl ik juist daar zo ongelukkig was.

Pas toen ik mij tijdens mijn opleiding ging bezighouden met het waarom van mijn burn-out, vielen bij mij de echte kwartjes.

Het maakte dat ik duidelijk herkende welke levenspatronen bij mij onvermijdelijk hadden geleid tot een burn-out, en met welk gedrag ik dat zelf onbewust in de hand had gewerkt. Ik leerde hoe groot de invloed van je eigen gedrag, levenshouding en je opvoeding is als het gaat om het ontstaan van stress, in het ergste geval zelfs een burn-out. Daarmee vond ik de sleutel om mijn eigen gedrag te sturen en om te voorkomen dat ik nog een keer in een burnout zou belanden. Ik durfde weer keuzes te maken en op mezelf te vertrouwen. En met dat vertrouwen ging mijn droom alsnog in vervulling en werd ik in die periode moeder van twee prachtige kinderen.


Wie ben ik nou helemaal?

• Eveline van voren, Noordegraaf van achteren
• Bouwjaar 1979
• Woon samen met mijn grote liefde Mathijs
• Moeder van Koningspaar Olivia en Thomas
• Hoofd huishoudelijke dienst van Kees de kater
• Met z’n allen wonen wij in een woonboerderij in de prachtige stad Oudewater.

Mijn visie: Jij wilt echt niet stressloos door het leven; dat kost je meer dan het je oplevert.

Stress is niet iets nieuws uit de 21e eeuw.

De oermens had het nodig om te overleven. Het is een oerinstinct. Ik heb er mijn missie van gemaakt om mensen zoals jij en ik te leren, dat stress een levensbelangrijke functie heeft. En dat we misschien niet zitten te wachten op stress (jakkes), maar dat het ons iets wil vertellen waar we maar beter naar kunnen luisteren. Omdat het een zaak van leven of dood kan zijn. Of van een flexibel of een geknapt elastiekje.

Ik kan prima nee zeggenluisteren naar mijn lichaam en grenzen stellen vind ik ook niet moeilijk. Dat ik toch soms last heb van (veel) stress, komt door gebeurtenissen waar ik geen invloed op heb.

Waar ik wel invloed op heb, is hoe ik daar mee omga. En dat kan ik jou ook leren. Wat zeg je er van? Gaan we samen de kracht van jouw oerinstinct ontdekken en ervoor zorgen dat stress jou weer dient in plaats van dat het je in de weg staat?

Ervaring met de Stresskip?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij de Stresskip? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 24.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 22.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!