AgilePM® Foundation (ook online training)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

AgilePM® Foundation (ook online training)

Forsa Advies
Logo van Forsa Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Forsa Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 609 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN
19 sep. 2024 tot 26 sep. 2024
Toon rooster
event 19 september 2024, 09:00-17:00, Aristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN, -
event 26 september 2024, 09:00-17:00, Aristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
19 sep. 2024 tot 26 sep. 2024
Toon rooster
event 19 september 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 26 september 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeAristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN
27 nov. 2024 tot 6 dec. 2024
Toon rooster
event 27 november 2024, 09:00-17:00, Aristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN, -
event 6 december 2024, 09:00-17:00, Aristo Eindhoven, Vestdijk 30 EINDHOVEN, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
27 nov. 2024 tot 6 dec. 2024
Toon rooster
event 27 november 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 6 december 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -

Beschrijving

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Agile projectmanagement, kortweg AgilePM, is een snelgroeiende methode voor het managen van agile projecten. In de wirwar van agile trainingen en certificeringen biedt AgilePM een gedegen training en certificering.

De werkwijze is gebaseerd op een incrementele en iteratieve ontwikkeling van oplossingen. Samen met de klant definieer je requirements en functionaliteit en levert deze in kleine, snelle stapjes op. AgilePM kent projectfasen en projectrollen die hierbij slim op elkaar inspelen.

Het flexibel en op korte termijn leveren van toegevoegde waarde voor de organisatie, de zgn. business value, staat hierbij voorop. De op te leveren deelproducten zijn direct bruikbaar. Flexibele (agile) o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Agile Project Management (AgilePM), Projectmanagement, Agile (algemeen), PRINCE2 Agile en SAFe Agile.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Agile projectmanagement, kortweg AgilePM, is een snelgroeiende methode voor het managen van agile projecten. In de wirwar van agile trainingen en certificeringen biedt AgilePM een gedegen training en certificering.

De werkwijze is gebaseerd op een incrementele en iteratieve ontwikkeling van oplossingen. Samen met de klant definieer je requirements en functionaliteit en levert deze in kleine, snelle stapjes op. AgilePM kent projectfasen en projectrollen die hierbij slim op elkaar inspelen.

Het flexibel en op korte termijn leveren van toegevoegde waarde voor de organisatie, de zgn. business value, staat hierbij voorop. De op te leveren deelproducten zijn direct bruikbaar. Flexibele (agile) ontwikkelmethoden richten zich op het snel opleveren van bruikbare deelproducten. Echter een flexibele ontwikkelaanpak – gericht op productontwikkelaars – alleen is niet genoeg.

Organisaties die overstappen op agile werkwijzen ervaren een dilemma: hoe geef je het projectmanagement team de vrijheid om hun vakmanschap uit te nutten, zonder als verantwoordelijke manager alle grip op het project te verliezen? De AgilePM Foundation biedt je hier handvatten voor. In deze training leer je de basisprincipes van de methode kennen en begrijpen.

Waarom een AgilePM Foundation training volgen bij Forsa Advies?

 • Je volgt jouw training bij een geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat je kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring uit de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.
 • Wij bieden je een e-learning omgeving die jouw scores analyseert en oefeningen hierop aanpast.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor jou, als je betrokken bent bij Agile projecten en jouw kennis over AgilePM wilt vergroten. Er zijn geen certificaten vooraf vereist. Twijfel je of deze training geschikt is voor jou, neem dan contact met ons op.

We adviseren je graag.

Leerdoelen

Na afloop van de training begrijp je:

 • wat Agile werken is en hoe je dit kunt toepassen op eenvoudige projecten op hoofdlijnen;
 • de filosofie, principes en projectvariabelen van AgilePM;
 • wat er nodig is om AgilePM succesvol toe te passen;
 • de AgilePM processen en instrumenten;
 • de opbouw van de Agile projectorganisatie;
 • hoe de levenscyclus van een Agile project kan worden gepland en bewaakt;
 • hoe op een Agile manier producten gemaakt en getest kunnen worden;
 • hoe je kunt prioriteren en timeboxen;
 • wat gefaciliteerde workshops, modeleren en iteratieve ontwikkelmethode zijn.

Verder ben je, indien je de lessen volgt en aan de zelfstudieopdrachten voldoet, goed voorbereid op het AgilePM Foundation examen.

Tijdsduur en prijzen

De training bestaat uit twee trainingsdagen. De tijd tussen de bijeenkomsten kun je gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. 

De trainingsprijs is € 980. Dit is inclusief het officiële lesboek, onze e-learning, geaccrediteerde ondersteunende lesmaterialen en het vergaderarrangement voor trainingen op locatie.

Voor trainingen in een fysiek leslokaal verzorgen we een goede leslocatie met betaalbare parkeergelegenheid, een goede bereikbaarheid met OV en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat uit lunch, koffie, thee, water, lekkers en frisdrank. Allerlei dieetopties beschikbaar zoals vega(n).

Voor online, live trainingen zorgen we voor een goede virtual classroom.

Het AgilePM Foundation examen is optioneel en niet in de prijs inbegrepen. Je kunt deze bijbestellen voor € 255.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Studiebelasting en lesmethode

De geschatte studiebelasting is 16-20 uur buiten de lesuren. Wanneer je je tijdig inschrijft, ontvang je het lesboek thuis vóórafgaand aan de training, zodat je je optimaal kunt voorbereiden en de studiebelasting wat meer kunt spreiden.

Aan de hand van een doorlopende casus én/of zelf ingebrachte casussen van deelnemers, krijg je een dieper begrip van AgilePM en leer je de vertaalslag maken naar de praktijk. De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. Je kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen, quizjes en een rollenspel.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal is Engelstalig. Dit bestaat uit het officiële AgilePM handboek ter waarde van € 55. Je kunt dit boek ook gebruiken voor de Practitioner training. Dit boek is bij de trainingsprijs inbegrepen. Ook krijg je toegang tot de e-learning met oefenexamenvragen. De verdere ondersteunende lesmaterialen bestaan uit de presentatie, een casus en opgaven.

Examen en certificaten

Na afloop ben je grotendeels voorbereid op het officiële APMG examen. Het Engelstalige examen is een gesloten boek examen en duurt 40 minuten. Het examen is multiple choice. Van de in totaal 50 punten dienen er 25 gehaald te worden om te slagen. De exameneisen zijn ontwikkeld door en worden verstrekt met toestemming van APMG.

Forsa Advies kan dit examen bij je afnemen na afloop van een training. Bij open inschrijvingen leg je het examen online, proctor examen af. Je hebt een jaar de tijd om het examen op een tijdstip en locatie van jouw keuze af te leggen. Lees meer over hoe het werkt op onze proctor pagina. Voor incompany trainingen kunnen we voor jou en je collegae zowel Proctor als papieren examens op locatie verzorgen.

Je ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid en een digitaal APMG certificaat bij het slagen voor het examen.

Vervolgtrainingen

Na het volgen van deze training kun je je kennis en inzichten verder verdiepen en meer praktijkgericht aan de slag in de AgilePM Practitioner training. Daarnaast kun je ook overwegen om een PRINCE2 of IPMA training te volgen, of jezelf verder te specialiseren in Change Management oftewel verandermanagement, MoP Portfoliomanagement, MSP programmamanagement, M_o_R risicomanagement, enzovoorts. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

In-company en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij op in-company basis verzorgen, dus bij jou op locatie en exclusief voor jou en je collega’s. Dat kan zowel Nederlands als Engels gesproken. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om een incompany training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Programma

Dag 1

 • Inleiding
 • Wat is Agile? Het kiezen van een geschikte Agile-aanpak
 • Filosofie, principes en projectvariabelen
 • Voorbereiden op succes
 • De mensen – rollen en verantwoordelijkheden
 • Agile Project Management door de levenscyclus van het project
 • Effectief gebruik maken van de producten
 • Op tijd leveren – combineren van MoSCoW & Timeboxing
 • Tussentijdse evaluatie van de training: hoe gaat het?

Dag 2

 • Herhalen dag 1
 • Mensen, teams en interacties
 • Requirements en User Stories
 • Schatten – hoe en wanneer
 • Projectplanning door de levenscyclus
 • Kwaliteit – nooit compromissen sluiten op kwaliteit
 • Risicomanagement
 • Tussentijdse evaluatie van de training: hoe gaat het?

Op een zelfgekozen moment en plaats binnen een jaar:

 • AgilePM Foundation examen afleggen (Proctor/online)

AgilePM® is a registered trademark of Agile Business Consortium Limited. All rights reserved. PRINCE2®, MSP®, M_o_R® and MoP® are registered trademarks of AXELOS Limited. All rights reserved.

2023-04-19 TvdA

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Forsa Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.