DevOps training

Type product

DevOps training

Global Training
Logo van Global Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Global Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 19 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

DevOps training: leer als ontwikkelaar een bewezen en succesvolle methode aan om de kwaliteit, snelheid en rendement van ontwikkelwerkzaamheden te verhogen

Wilt u als developer een bewezen en succesvolle methode aanleren om meer grip te krijgen op het ontwikkelen, uitrollen en testen van webapplicaties, software of websites? Wilt u de kwaliteit, snelheid en rendement van ontwikkelwerkzaamheden verhogen? Wilt u de samenwerking tussen development en operations verbeteren? Wilt u operationele risico’s minimaliseren of helemaal uitsluiten? Of misschien werkt u al met agile om software te ontwikkelen, maar bekruipt u het gevoel dat het beter kan? Zoek dan niet verder, want de DevOps methodiek he…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: DevOps, ASL foundation, Agile testen, Reliability Engineering (SRE) en Inkoop (basis).

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

DevOps training: leer als ontwikkelaar een bewezen en succesvolle methode aan om de kwaliteit, snelheid en rendement van ontwikkelwerkzaamheden te verhogen

Wilt u als developer een bewezen en succesvolle methode aanleren om meer grip te krijgen op het ontwikkelen, uitrollen en testen van webapplicaties, software of websites? Wilt u de kwaliteit, snelheid en rendement van ontwikkelwerkzaamheden verhogen? Wilt u de samenwerking tussen development en operations verbeteren? Wilt u operationele risico’s minimaliseren of helemaal uitsluiten? Of misschien werkt u al met agile om software te ontwikkelen, maar bekruipt u het gevoel dat het beter kan? Zoek dan niet verder, want de DevOps methodiek helpt u om als ontwikkelaar een efficiëntieslag te maken en daarmee bijzonder kwalitatieve applicaties in een zeer rap tempo op te leveren. Wacht daarom niet langer en schrijf uzelf vandaag nog in voor deze praktijkgerichte cursus DevOps van Global Training!

De DevOps Agile Skills Association (DASA) is de ontwikkelaar van DevOps methodiek. De afkorting DevOps staat voor development (Dev) en Operations (Ops) en is een methode waarbij ontwikkelaars zeer nauw samenwerken met operations. Hierdoor kunnen ontwikkelwerkzaamheden sneller, efficiënter en in hogere kwaliteit worden opgeleverd. In essentie kunnen we stellen dat DevOps draait het om het samenbrengen van ontwikkel- en operationele teams in een continu optimaliserende, transparante en gecontroleerde IT opleveringsproces.

Hierdoor staan de afdelingen ontwikkeling en beheer niet langer meer tegenover elkaar, maar werken ze juist samen om successen te realiseren. Dit succes wordt onder andere bereikt door het voortdurend meten van softwareprestaties en het automatiseren van workflows en infrastructuren. Met de DevOps methodiek realiseert u bijvoorbeeld een 200 keer snellere software deployment, een 30 keer hogere deployment frequentie, een change succesrate die 60 keer hoger ligt en verbeterde workflows. Dat zijn de feiten. De DevOps methodiek staat dan ook garant voor het ontwikkelen van bijzonder professionele en kwalitatieve applicaties, websites en software. Niet voor niets is de bewezen en succesvolle DevOps methodiek al jarenlang immens populair onder ontwikkelaars. 

De DevOps methodiek maakt deel uit van een reeks aan Agile methodes die vaak toegepast worden binnen succesvolle en wendbare IT organisaties zoals Netflix, Spotify en Facebook. Maar ook kleine organisaties die willen meegaan in de continu veranderende wereld hebben inmiddels de DevOps transitie doorgemaakt en zijn nu zeer succesvol. Waar Agile zich primair focust op klant en IT vernieuwing, wordt met DevOps definitief de laatste muur gedicht. Want DevOps maakt af wat Agile begonnen is: technologische en procesmatige integratie tussen ontwikkeling en beheer. Dus vanaf het ontwerp in het ontwikkelingsproces tot en aan de ondersteuning in productieomgevingen.

Om de transitie naar een DevOps cultuur te maken zijn er een cultuur- en gedragswijzigingen vereist. En om een DevOps manier van werken in te voeren dienen developers aanpassingen te doen in de door hen gekozen processen, methoden en toolkeuzes. Deze DevOps training is dan ook het begin van uw 'DevOps-reis'. Het doel hierbij is dat u bekend raakt met elementaire DevOps concepten, fundamenten en principes. Er wordt tijdens deze DevOps training dan ook diep ingegaan op de relatie tussen DevOps, Agile, Lean en IT-servicemanagement. Zo leert u te kijken naar de benodigde transformatie in cultuur en infrastructuur voor een succesvolle DevOps implementatie. Op basis van principes als kwaliteitsborging, geautomatiseerd testen en continue integratie leert u de veranderkracht van developers om te zetten in een doorlopende oplevering van stabiele oplossingen.  

Tijdens deze DevOps training begint u allereerst met een uitgebreide introductie in Agile DevOps concepten, principes en fundamenten. Hierbij behandelen we de meest essentiële competenties die zijn gedefinieerd door de DevOps Agile Skills Association (DASA). Vervolgens gaan we dieper in op fundamentele DevOps vocabulaire, principes en best practices. Dit doen we aan de hand van DevOps concepten, terminologie, real-life cases, studies, voorbeelden, groepsdiscussies en praktijkgerichte oefeningen.

Na het afronden van deze DevOps training kent u de fundamentele concepten van Agile DevOps, hoe u als IT professional en IT organisatie de transitie naar een DevOps cultuur maakt, hoe u de DevOps methodiek succesvol implementeert en hoe u effectief leiding geeft aan een DevOps team. Wacht daarom niet langer en schrijf uzelf vandaag nog in voor deze praktijkgerichte DevOps training van Global Training!

Doelgroep & voorkennis

Bent u als IT professional betrokken bij IT-ontwikkelingen, IT-beheer of IT-service management? Heeft u te maken met DevOps en continuous delivery? Wilt u op een praktische wijze inzicht krijgen in de voornaamste elementen van DevOps? En wilt u zichzelf certificeren in DevOps? Dan is deze DevOps training zeer geschikt voor u. Deze training DevOps is met name geschikt voor de onderstaande profielen:

 • Project managers
 • Webdeveloper
 • Service managers
 • Consultants
 • Scrum master
 • Scrum product owner
 • DevOps engineers
 • Lead engineers
 • Program manager
 • Product owners
 • Software developer
 • Integration specialists
 • Operations managers
 • Release manager
 • Programmeur
 • Incident en change managers
 • System administrators
 • Network administrators
 • IT operations manager
 • Business managers
 • Automation architects
 • Enterprise architects
 • Ontwikkelaar

Deze DevOps training is geschikt voor iedereen die de principes van “Continu Integratie”, “Continu verbetering” en “Continu levering van releases” op een efficiënte manier binnen zijn IT organisatie wil toepassen. Deze DevOps cursus is echter ook geschikt voor managers en IT professionals die binnen hun organisaties één van de meest hardnekkige IT problemen willen oplossen.

Na het afronden van de training DevOps bent u bekend bent met alle kennis- en vaardigheidsgebieden van het internationale DASA Competence Framework. U bent dan in staat om het niveau 2 certificaat te behalen. Na de training DevOps kunt u zelf het examen plannen om uw certificering te behalen. U schrijft zich apart in voor dit examen. Bij Global Training bereiden wij u extra goed voor op het officiële Certified DevOps Fundamentals examen van DASA. Deze DevOps Fundamentals training legt daarmee de basis voor vervolgtrainingen en certificeringen van DASA.

Examenspecs:

 • Gesloten boek
 • Web-Based
 • 40 multiple choice vragen
 • Passing Score: 65%
 • Examenduur: 60 minuten

Om deel te nemen aan deze DevOps training is ervaring met agile, Scrum, DSDM, ITIL®, lean en ITSM nuttig, maar niet verplicht. 

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren u om een eigen laptop mee te nemen naar de DevOps training. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

DASA onderscheidt acht kennisgebieden en vier skills die belangrijk zijn om de transitie naar een DevOps cultuur te maken. Deze DevOps training biedt een grondige inleiding in al deze twaalf aspecten. De zes hoofdonderwerpen in deze training zijn: introductie, cultuur, organisatie, processen, automation, meten en verbeteren. Ook gaan we dieper in op de basisprincipes van DevOps CALMS (culture, automation, lean, measurement en sharing).

Tijdens de DevOps training leert u:

 • De fundamentele principes van DevOps.
 • De raamwerken om processen in te richten.
 • De modellen die bijdragen aan de ontwikkeling van DevOps systemen, zoals Agile, Scrum, Lean en Kanban.
 • Zoveel mogelijk werkzaamheden te automatiseren.
 • Op welke wijze een DevOps omgeving is ingericht.
 • De zakelijke voordelen van DevOps en constante oplevering.
 • De pijlers achter de ontwikkeling van DevOps.
 • Op welke wijze de IT operatie efficiënter gemaakt kan worden door geautomatiseerd te bouwen en testen.
 • Hoe processen in de value chain lean maakt.
 • Te werken met de Software Delivery Lifecycle in een DevOps organisatie.
 • Wat er benodigd is om een DevOps team op te zetten.

Tijdens de DevOps training doet u ervaring op met:

 • Het testen van werkzaamheden, verkennen van infrastructuren en bouwen van automatiseringsprocessen met DevOps.
 • Het samenvatten van transformatieve casestudy’s van adaptieve IT- en DevOps-modellen.
 • Het onderzoeken van continuous delivery en next-generation infrastructuren (cloud native en container-based platforms) in een DevOps context.
 • Realtime metingen van systemen om innovatie te bevorderen.
 • Continue integratie en verbeteringstechnieken.

Tijdens de DevOps training ontwikkelt u de skills om:

 • De transitie naar een succesvolle IT organisatie te maken door de implementatie van DevOps.
 • De workflow te verbeteren en te zorgen voor een snellere deployment start.
 • Van Agile development een businessdriver te maken.
 • Uw organisatie in te richten op snelle en doorlopende opleveringen vanuit IT.
 • De belangrijkste eigenschappen van een operationeel en organisatorisch model voor DevOps te herkennen.
 • Gebruik te maken van gangbare en populaire DevOps-tools en -technologieën.
 • Statistieken en praktijkvoorbeelden van DevOps te gebruiken om metingen uit te voeren en om continu verbeteringen door te voeren.
 • Een DevOps transformatie te implementeren.
 • DevOps afdelingen aan te sturen en te ondersteunen bij de DevOps strategie.

Lesprogramma

Tijdens de DevOps training worden de volgende modules behandeld:

Module 1: DevOps Introductie

 • Ontstaan van DevOps
 • Core concepten en principes van DevOps
 • DevOps Agile Skills Association (DASA)

Module 2: Cultuur

 • Introductie DevOps Cultuur
 • Wat is de DevOps cultuur
 • Belangrijkste elementen van DevOps
 • Aspecten en implementatie van een DevOps cultuur

Module 3: Organisatie

 • Het DevOps model (organisatiemodel)
 • Autonome teams
 • Architectuur en deployment binnen DevOps
 • Governance voor DevOps teams

Module 4: Processen

 • Relatie tussen Agile, Scrum en Kanban en definities
 • DevOps cultuur in relatie tot ITSM processen
 • Scrum, in meer detail
 • Optimaliseren van processen met Lean
 • Business Value Optimization en Business Analysis d.m.v. Story Mapping
 • Software Delivery Lifecycle in een DevOps organisatie

Module 5: Automation

 • Automation Concepten
  • Software Delivery Automation
  • Continuous Delivery Core concepten
  • Continuous Delivery Automation concepten
  • Continuous Delivery Automation focus topic 
 • Data Center Automation
  • Ontstaan van Cloud Technologie en Principes
  • Coud Services concepten in een DevOps organisatie
  • Automated Provisioning concepten
  • Platform Product Characteristics en Application Maturity

Module 6: Meten en verbeteren

 • Belang van metingen
 • Kiezen van de juiste Metrics
 • Monitoring en Logging

Tips voor het examen

Voorbeeldexamen

Resultaten

Na het afronden van deze praktijkgerichte DevOps training kent u de core concepten, fundamenten en toegevoegde waarde van een DevOps cultuur. U heeft aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden gezien waartoe de DevOps methodiek kan leiden. Om deze redenen weet u waarom het een goed idee is om DevOps in uw business en IT door te voeren. U weet wat de belangrijkste DevOps werkwijzen zijn en weet wat er nodig is om de transitie naar een DevOps cultuur te maken. U heeft inzicht in de organisatorische aspecten van DevOps, zoals rollen, teams en organisatiestructuren. Daarnaast heeft u ook geleerd wat de raakvlakken van DevOps met andere raamwerken zoals Agile, Lean en ITSM zijn. U bent na het afronden van de DevOps Training bekend met de volgende aspecten van DevOps:

Fundamenten, principes en concepten

 • Ontstaan van DevOps
 • Core concepten, principes en fundamenten van DevOps
 • Wat betekent DevOps voor u en uw organisatie

Cultuur

 • Essentie van een DevOps cultuur
 • Belangrijke aspecten bij het creëren van een DevOps cultuur
 • Belangrijkste elementen van een DevOps cultuur

Organisatie

 • Operationele DevOps modellen
 • Noodzaak van autonome teams
 • Governance binnen DevOps teams
 • Impact van DevOps op architectuur in relatie tot deployment

Processen

 • Lean gebruiken om processen te optimaliseren
 • Relaties tussen Agile, Scrum en Kanban
 • Value Strem Map combineren met bepaalde processen
 • Nieuwe en innovatieve ideeën ontwikkelen
 • ITSM processen in relatie tot de DevOps cultuur

Automation

 • Belangrijkste cloud principes voor DevOps organisaties
 • Continuous Delivery: voordelen en core principes
 • Impact van automation op Software Delivery processen

Meten & verbeteringen

 • Belang van monitoring en logging binnen DevOps

Arbeidsperspectieven

Momenteel bestaat er een grote vraag naar DevOps specialisten. Nadat u de training DevOps heeft afgerond, zult u over specifieke kennis en vaardigheden beschikken die u in staat stellen om uzelf van andere ontwikkelaars te onderscheiden. Hierdoor heeft u een streepje voor op de arbeidsmarkt en kunt u direct aan de slag voor veel IT organisaties. Bovendien hebben DevOps specialisten met een Global Training certificaat op zak een sterke uitgangspositie aan de onderhandelingstafel. Zij zijn hierdoor in staat om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. Daarnaast wordt er verwacht dat de vraag naar DevOps specialisten de komende jaren zal blijven toenemen.

Na het afronden van DevOps training zou u aan de slag kunnen als:

 • Project managers
 • Webdeveloper
 • Service managers
 • Consultants
 • Scrum master
 • Scrum product owner
 • DevOps engineers
 • Lead engineers
 • Program manager
 • Product owners
 • Software developer
 • Integration specialists
 • Operations managers
 • Release manager
 • Programmeur
 • Incident en change managers
 • System administrators
 • Network administrators
 • IT operations manager
 • Business managers
 • Automation architects
 • Enterprise architects
 • Ontwikkelaar

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om carrière te maken als freelance DevOps specialist.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: DevOps.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.