GPBV-installaties (BBT-conclusies)

Tijdsduur

GPBV-installaties (BBT-conclusies)

NCOI Learning
Logo van NCOI Learning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 NCOI Learning heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

NCOI Learning biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Antwerpen, Brussel (stad), Charleroi, Gent, Leuven, Luik, Mechelen

Beschrijving

Met de Vlarem-trein 2012 werd de Richtlijn Industriële Emissies (RIE) omgezet in Vlaamse wetgeving. Sinds september 2013 zijn heel wat nieuwe bepalingen voor GPBV-installaties (IPPC-installaties) van kracht. Dit leidde ondermeer tot aanpassingen van Vlarem I en II, het Vlarebo en het milieuhandhavingsbesluit. De omgezette RIE-bepalingen op vergunningsvlak, inzake na te leven voorwaarden en op het vlak van handhaving, zijn groot. Bovendien zijn er een aantal wijzigingen op bodemvlak. Meer dan ooit is 'BBT' het sleutelwoord. De BBT-conclusies van de nieuw tot stand gekomen en te komen BBT-referentiedocumenten (BREFS) zijn bindend en moeten tijdig omgezet worden in de bedrijfsvoering. De Vlaams…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Loodgieter, Bouwplaats medewerker, Algemene techniek, Installatietechniek en Bouw.

Met de Vlarem-trein 2012 werd de Richtlijn Industriële Emissies (RIE) omgezet in Vlaamse wetgeving. Sinds september 2013 zijn heel wat nieuwe bepalingen voor GPBV-installaties (IPPC-installaties) van kracht. Dit leidde ondermeer tot aanpassingen van Vlarem I en II, het Vlarebo en het milieuhandhavingsbesluit. De omgezette RIE-bepalingen op vergunningsvlak, inzake na te leven voorwaarden en op het vlak van handhaving, zijn groot. Bovendien zijn er een aantal wijzigingen op bodemvlak. Meer dan ooit is 'BBT' het sleutelwoord. De BBT-conclusies van de nieuw tot stand gekomen en te komen BBT-referentiedocumenten (BREFS) zijn bindend en moeten tijdig omgezet worden in de bedrijfsvoering. De Vlaamse Regering bundelt alle BBT-conclusies in het Vlarem III-besluit dat vorig jaar werd goedgekeurd en in werking trad. Vanuit LNE afdeling milieuvergunningen worden artikel 45-procedures opgestart om de bijzondere voorwaarden van exploitanten in overeenstemming te brengen met de BBT-conclusies. Alle GPBV-installaties worden opgenomen in een inspectieprogramma en zijn voorwerp van periodieke controles. Dit gaf ondermeer aanleiding tot rekrutering van heel wat nieuwe ambtenaren bij de afdeling milieu-inspectie. De inspectieverslagen zullen ook openbaar gemaakt worden. Hoog tijd om stil te staan bij de gevolgen en effecten van de omzetting van de RIE, en bij de juridische positie van de exploitanten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.