Module: Beslagen
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Een greep uit het assortiment:
biscuit met confituur en fruit, biscuit met boterroom, 4/4 cake, biscuit met slagroom, chocoladecake,
biscuit-vanille met hazelnoten, Bruxellois, koekjes biscuit-vanille, boterroomtaart met vers fruit,
Antwerps gebak, Madeleine, chocoladerol met chocolademousse, truffelcake, meringuetaart met
slagroom en fruit, Normandisch gebak, Sachertaart, Westfaalse appeltaart, Montmorencygebak,
Hongrois, javanais, pralinécake, miserable, botercake gevuld met boterroom, daquoise met limoen,
montpensier, Kerststronk of Paasgebak, Zwarte woud taart, citroencake, brietaart, Bretonette
In deze module verwerft de cursist de technieken om
beslagen voor biscuits en cakes te bereiden, …
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Een greep uit het assortiment:
biscuit met confituur en fruit, biscuit met boterroom, 4/4 cake,
biscuit met slagroom, chocoladecake,
biscuit-vanille met hazelnoten, Bruxellois, koekjes
biscuit-vanille, boterroomtaart met vers fruit,
Antwerps gebak, Madeleine, chocoladerol met chocolademousse,
truffelcake, meringuetaart met
slagroom en fruit, Normandisch gebak, Sachertaart, Westfaalse
appeltaart, Montmorencygebak,
Hongrois, javanais, pralinécake, miserable, botercake gevuld met
boterroom, daquoise met limoen,
montpensier, Kerststronk of Paasgebak, Zwarte woud taart,
citroencake, brietaart, Bretonette
In deze module verwerft de cursist de technieken om
beslagen voor biscuits en cakes te bereiden, te verwerken, te
bakken, af te werken te bewaren en
verpakken. Hij houdt hierbij rekening met de vereisten op het
gebied van netheid en hygiëne;
beslagen manueel en machinaal te verwerken, af te wegen, op
platen of in bakvormen te plaatsen volgens
product;
halffabricaten, vullingen, crèmes, mousses, bavarois, boterroom,
garneringen,… te bereiden en te
verwerken;
halffabricaten voor beslagen te kunnen bereiden, afkoelen,
inriezen en verwerken;
producten te doreren, te decoreren, te modelleren en te snijden
volgens vooropgestelde recepten en
kwaliteitseisen;
beslagen te kunnen afbakken rekening houdend met het bakproces:
de oven in te stellen, het bakproces
op te volgen en het uitzicht van de producten visueel te
controleren.
producten te ontvormen, op roosters in rekken te plaatsen;
half afgebakken producten te maken, af te bakken en verder af te
werken;
beslagen volgens product te kunnen afwerken om verkoop klaar
(abricoteren, glaceren, garneren,
maskeren, modelleren, overgieten…) te maken;
producten op basis van beslagen te bewaren en te verpakken;
de verwerking van
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.