Dieetkok Gluten- Lactosevrij
Startdata en plaatsen
placeAntwerpen 11 sep. 2025 tot 9 okt. 2025Toon rooster event 11 september 2025, 18:30-21:30, Gent, Thursday event 18 september 2025, 18:30-21:30, Gent, Thursday event 25 september 2025, 18:30-21:30, Gent, Thursday event 2 oktober 2025, 18:30-21:30, Gent, Thursday event 9 oktober 2025, 18:30-21:30, Gent, Thursday |
placeAntwerpen 24 sep. 2025 tot 22 okt. 2025Toon rooster event 24 september 2025, 18:30-21:30, Antwerpen, Wednesday event 1 oktober 2025, 18:30-21:30, Antwerpen, Wednesday event 8 oktober 2025, 18:30-21:30, Antwerpen, Wednesday event 15 oktober 2025, 18:30-21:30, Antwerpen, Wednesday event 22 oktober 2025, 18:30-21:30, Antwerpen, Wednesday |
placeAntwerpen 4 nov. 2025 tot 9 dec. 2025Toon rooster event 4 november 2025, 18:30-21:30, Bruxelles / Brussel, Tuesday event 18 november 2025, 18:30-21:30, Bruxelles / Brussel, Tuesday event 25 november 2025, 18:30-21:30, Bruxelles / Brussel, Tuesday event 2 december 2025, 18:30-21:30, Bruxelles / Brussel, Tuesday event 9 december 2025, 18:30-21:30, Bruxelles / Brussel, Tuesday |
placeAntwerpen 17 nov. 2025 tot 15 dec. 2025Toon rooster event 17 november 2025, 18:30-21:30, Hasselt, Monday event 24 november 2025, 18:30-21:30, Hasselt, Monday event 1 december 2025, 18:30-21:30, Hasselt, Monday event 8 december 2025, 18:30-21:30, Hasselt, Monday event 15 december 2025, 18:30-21:30, Hasselt, Monday |
placeAntwerpen 18 nov. 2025 tot 16 dec. 2025Toon rooster event 18 november 2025, 18:30-21:30, Brugge, Tuesday event 25 november 2025, 18:30-21:30, Brugge, Tuesday event 2 december 2025, 18:30-21:30, Brugge, Tuesday event 9 december 2025, 18:30-21:30, Brugge, Tuesday event 16 december 2025, 18:30-21:30, Brugge, Tuesday |
Beschrijving
Leer alles over voedingsintoleranties en hoe je hiermee om kan gaan. Je ontdekt hoe je kwaliteitsvolle recepten samenstelt die alle ongemakken doen verdwijnen.
Ben je lactose-intolerant of heb je last van een glutenallergie? Of wil je als horeca-uitbater rekening leren houden met dieetrestricties van je klanten? Dan is deze cursus jouw leidraad in de keuken!
Een ervaren voedingstherapeut vertelt je alles over de spijsvertering en legt je het verschil uit tussen voedselintoleranties en -allergieën. Je verdiept je in gluten- en lactosevrije voeding en je leert recepten bewerken naargelang het te volgen dieet. Er zijn namelijk heel wat lekkere vervangproducten op de markt waarmee je een smakel…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Leer alles over voedingsintoleranties en hoe je hiermee om kan
gaan. Je ontdekt hoe je kwaliteitsvolle recepten samenstelt die
alle ongemakken doen verdwijnen.
Ben je lactose-intolerant of heb je last van
een glutenallergie? Of wil je als horeca-uitbater
rekening leren houden met dieetrestricties van je klanten? Dan is
deze cursus jouw leidraad in de keuken!
Een ervaren voedingstherapeut vertelt je alles over de
spijsvertering en legt je het verschil uit tussen
voedselintoleranties en -allergieën. Je verdiept je in gluten- en
lactosevrije voeding en je leert recepten bewerken naargelang het
te volgen dieet. Er zijn namelijk heel wat lekkere
vervangproducten op de markt waarmee je een smakelijk bord op tafel
tovert.
Een cursus die naar meer smaakt!
Vaardigheden:
Je weet hoe het spijsverteringsstelsel werkt en hoe het beïnvloed
wordt door lactose en gluten.
Je kent voor elk ingrediënt een geschikt vervangproduct.
Je kan de smakelijkste gerechten op tafel toveren waarbij je
rekening houdt met restricties.
Cursusinhoud:
De werking van het spijsverteringsstelsel
Wat is het verschil tussen een voedselintolerantie en een
voedselallergie?
Gluten- en lactose-intolerantie herkennen
Welke producten bevatten gluten?
Welke producten moet je vermijden met een lactose-intolerantie?
Glutenvrije vervangproducten voor meel, bindmiddel, pasta...
Lactosevrije vervangproducten voor boter, melk, kaas...
Gerichte aanpassingen maken in recepten
Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dieetkok Gluten- Lactosevrij. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dieetkok. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je
De opleiding Dieetkok Gluten- Lactosevrij bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Nadat je eerst de theoretische kennis over de werking van het spijsverteringstelsel leert, ga je aan de slag om recepten voor aangepaste voeding te ontdekken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Dieetkok Gluten- Lactosevrij vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Christine Dubois Toekomstmogelijkheden: Voedingsconsulent: zelfstandig of in bijberoep Voedingsconsulent in een gezondheidscentrum (specialisatie gluten- en lactosevrije voeding) Uitbater allergievriendelijke horecazaak Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis. Kindervoedingsadviseur, Afslankingsconsulent, Detox en Zuivering, Kok - Restauranthouder, Natuurvoeding, Bakker - Cupcakes, Kok - RestauranthouderBlijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.