Anatomie hond basis

Niveau
Tijdsduur

Anatomie hond basis

Toscanzahoeve
Logo van Toscanzahoeve
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Toscanzahoeve heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In deze cursus wordt de hond laag per laag bestudeerd. Eerst worden de uiterlijke benamingen benoemd. Vervolgens wordt de huid van naderbij bekeken. Het oor wordt besproken. De neus en het oog worden behandeld in deze cursus. De mond en de tanden komen aan bod. Het skelet wordt bekeken. Het centraal zenuwstelsel wordt besproken (het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel). Men benoemt de spieren en de bijhorende functies. Daarnaast worden verscheidene gewrichten bestudeerd. Vervolgens worden de organen besproken. Het voortplantingsstelsel, de anus en anaalklieren en de urinewegen worden uiteengezet. Het hart en de bloedsomloop wordt tot slot van naderbij bestudeerd. De meest voorkomende z…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zenuwstelsel, Honden, Anatomie, Neurologie en Neuropsychologie.

In deze cursus wordt de hond laag per laag bestudeerd. Eerst worden de uiterlijke benamingen benoemd. Vervolgens wordt de huid van naderbij bekeken. Het oor wordt besproken. De neus en het oog worden behandeld in deze cursus. De mond en de tanden komen aan bod. Het skelet wordt bekeken. Het centraal zenuwstelsel wordt besproken (het sympatisch en parasympatisch zenuwstelsel). Men benoemt de spieren en de bijhorende functies. Daarnaast worden verscheidene gewrichten bestudeerd. Vervolgens worden de organen besproken. Het voortplantingsstelsel, de anus en anaalklieren en de urinewegen worden uiteengezet. Het hart en de bloedsomloop wordt tot slot van naderbij bestudeerd. De meest voorkomende ziektebeelden worden per onderwerp ook kort besproken met beperkt medisch advies, dit is immers niet het primaire doel van de cursus. Er is veel beeldmateriaal om de theorie te ondersteunen en er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen. Deze cursus wordt uiteengezet door een dierenarts en bevat zeer diepgaande terminologie vanuit wetenschappelijke bronnen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.