Doelgericht communiceren

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Doelgericht communiceren

IT Training Groep
Logo van IT Training Groep
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 IT Training Groep heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 28 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
31 dec. 2033
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Inhoud cursus Doelgericht communiceren

Niemand is perfect. Logisch dus dat je bepaalde valkuilen hebt als het om jouw manier van communiceren gaat. Wat jouw valkuil ook is: tijdens de cursus Doelgericht communiceren krijg je door heel veel te oefenen inzicht in jouw gesprekstechnieken. Uiteraard krijg je ook handige tips om je communicatie te verbeteren: zakelijk en privé.Dag 1

  • Inzicht in jouw communicatiestijl: Voor je doelgericht leert te communiceren, leer je eerst je eigen communicatiestijl kennen. Welke dingen doe je nu al perfect en waar moet nog aan geschaafd worden? Misschien ben je ongeduldig en geef je je gesprekspartner onvoldoende ruimte. Al kan het natuurlijk ook zo zijn da…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Inhoud cursus Doelgericht communiceren

Niemand is perfect. Logisch dus dat je bepaalde valkuilen hebt als het om jouw manier van communiceren gaat. Wat jouw valkuil ook is: tijdens de cursus Doelgericht communiceren krijg je door heel veel te oefenen inzicht in jouw gesprekstechnieken. Uiteraard krijg je ook handige tips om je communicatie te verbeteren: zakelijk en privé.Dag 1

  • Inzicht in jouw communicatiestijl: Voor je doelgericht leert te communiceren, leer je eerst je eigen communicatiestijl kennen. Welke dingen doe je nu al perfect en waar moet nog aan geschaafd worden? Misschien ben je ongeduldig en geef je je gesprekspartner onvoldoende ruimte. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat je heel veel woorden nodig hebt om weinig te zeggen. Dan is het voor de ander best moeilijk om te achterhalen wat je nu precies bedoelt. Aan de hand van praktijkopdrachten krijg je inzicht in jouw manier van communiceren.
  • Doelgericht communiceren: de theorie: De eerste dag staat in het teken van jouw huidige communicatiestijl én de theorie achter doelgericht communiceren. Ook leer je hoe jouw achtergrond en persoonlijkheid van invloed zijn op de manier waarop jij in gesprek gaat.

Dag 2

  • Beïnvloeden van situaties: Als je doelgericht communiceert, ben je in staat om situaties naar je hand te zetten. En dat kan best handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan onderhandelingen met een leverancier of het verdelen van taken. Maar ook in niet-zakelijke situaties kan het handig zijn om te weten hoe je situaties beïnvloedt. Zo kies jij voortaan het restaurant, de film of de vakantiebestemming. Kortom, in onze cursus doelgericht communiceren leer je op een positieve manier de situatie naar jouw hand te zetten.
  • Verbaal en non-verbaal gedrag: Bij doelgericht communiceren denken de meeste mensen aan hetgeen je zegt, oftewel aan de woorden die je uitspreekt. Hoewel woorden belangrijk zijn, is dit niet het enige dat telt. Wil je doelgericht communiceren, dan is het ook goed om je bewust te zijn van je non-verbale signalen. Dat is niet eenvoudig, maar onze trainer weet precies waar je op moet letten. Zo sta je voortaan verbaal en non-verbaal sterk.

Resultaat

Wil jij effectief leren communiceren en ben je benieuwd hoe je je huidige manier van communiceren kunt verbeteren? Dan is de cursus Doelgericht communiceren iets voor jou. Na het volgen van de training:

  • heb je inzicht in de manier waarop jouw communicatie jouw omgeving beïnvloedt.
  • leer je hoe je communicatie in kunt zetten om doelen te behalen.
  • is samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers een stuk eenvoudiger.

Voor wie is de cursus Doelgericht communiceren?

Voer je in je dagelijks leven wel eens een zakelijk of privégesprek? Dan is deze training iets voor jou. Kortom, iedereen is welkom om deel te nemen. Er is geen speciale voorkennis nodig. Al is het wel fijn als je ervoor openstaat om je communicatiestijl te leren kennen en op zoek bent naar tips om effectiever te leren communiceren.

Certificering

Aan het einde van de training Doelgericht communiceren ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Vind jij het belangrijk dat jouw medewerkers ook hun soft skills verder ontwikkelen? Boek dan een in-company cursus Doelgericht communiceren. Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is de cursus Doelgericht communiceren leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.