Module: Marsepein
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Een greep uit het assortiment:
theorie, soorten marsepein, verwerking, vervaardigen marsepein, basisvormen: varkenskop, egel,
konijntje, konijn liggend, wortel, paddestoelen, paddenstoelenfamilie, marspeinen werkstuk: rups op een
blaadje, bobtail (Samson), hot-dog, belegde broodjes, maken van een (strip)figuur in marsepein,
marsepeinen figuren droog kleuren met douchekleur, Hollandse kaas met muisje, gepelde banaan,
Gruyère met muisje, techniek aangerolde pootjes, assortiment marsepeinbonbons, bloemen in marsepein:
de roos, de anjer, stripfiguren, marsepeinen thema-figuren: geboorte, huwelijk, senioren, gieten van
siliconevormen, marsepein in vormen;
semester 1: halloweenfiguren: spookje op drie…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Een greep uit het assortiment:
theorie, soorten marsepein, verwerking, vervaardigen marsepein,
basisvormen: varkenskop, egel,
konijntje, konijn liggend, wortel, paddestoelen,
paddenstoelenfamilie, marspeinen werkstuk: rups op een
blaadje, bobtail (Samson), hot-dog, belegde broodjes, maken van een
(strip)figuur in marsepein,
marsepeinen figuren droog kleuren met douchekleur, Hollandse kaas
met muisje, gepelde banaan,
Gruyère met muisje, techniek aangerolde pootjes, assortiment
marsepeinbonbons, bloemen in marsepein:
de roos, de anjer, stripfiguren, marsepeinen thema-figuren:
geboorte, huwelijk, senioren, gieten van
siliconevormen, marsepein in vormen;
semester 1: halloweenfiguren: spookje op drie manieren, modern,
Casper met laken, pompoenen, zwarte
kat, heks op bezemsteel in chocolade, Sinterklaas:
Sinterklaashoofdjes, Zwarte piethoofdjes, Sint met
lichaam, Piet met lichaam, De zak van Sinterklaas, schoen met
worteltjes: Kerstmis: Kerstman met
hoofdje, Kerstman volledig, Kerststronkje, Sneeuwmannetje;
semester 2: paasfiguren: kip, paashaas, paaseendje, fruitsoorten
in marsepein in verschillende grootte en
uitvoeringen, liefde: beertje met hart, lippen in marsepein,
koppeltje in bed met deken, hart in marsepein
met tekst, gezichten met gelaatsuitdrukking, Lente:Mannetje met
fles (vaderdag), Dierentafereel in de
lente,figuren in marsepein met vier aangerolde poten;
In deze module verwerft de cursist de technieken om
de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden correct gebruik
makend van schoonmaakmaterieel en –
middelen en een een grondige kennis van de hygiëneregelgeving te
hebben;
kennis te hebben van de regelgeving inzake autocontrole in de
chocoladeverwerking en de kennis van
allergenen te hebben;
een grondige kennis van de hygiëneregelgeving te hebben;
marsepein te bereiden;
kennis van de werkorganisatie en het benodigde
materiaal/materieel, de FIFO-methode (First In First Out)
en de FEFO-methode (First Expired First Out) te hebben;.
het productieproces van marsepein: samenstelling en
bereidingstechnieken te kennen;
te weten in welke fase de ingrediënten moeten toegevoegd of
gemengd worden;
decoraties te bereiden;
de verschillende soorten chocolade, de eigenschappen en
toepassingen van chocolade te kennen;
de regelgeving inzake voedselveiligheid te kennen en op de hoogte
te zijn van de recente ontwikkelingen in
het vakgebied;
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.