Wat kan ik doen tegen een depressie?

Type product

Wat kan ik doen tegen een depressie?

Stichting Gezondheid Nederland
Logo van Stichting Gezondheid Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,5 Stichting Gezondheid Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 116 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in HR en #1 in Vitaliteit & Gezondheid.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. ***

Wat houdt een depressie in, waar wordt het door veroorzaakt en welke stappen kun je hiertegen ondernemen?

Je kunt er zelf veel aan doen om een depressie aan te pakken. Met deze cursus kun je er achter komen of je een depressie hebt en hoe je een depressie kunt voorkomen. Er wordt o.a. uitgebreid ingegaan op de relatie van voeding en depressie.Steeds meer professionals komen erachter dat depressieve gevoelens in verband kunnen staan met verkeerde voedingsgewoonten, waardoor …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Gezondheid, Gezondheidsbevordering, Voedingsdeskundige, Sport en Afslanken.

*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. ***

Wat houdt een depressie in, waar wordt het door veroorzaakt en welke stappen kun je hiertegen ondernemen?

Je kunt er zelf veel aan doen om een depressie aan te pakken. Met deze cursus kun je er achter komen of je een depressie hebt en hoe je een depressie kunt voorkomen. Er wordt o.a. uitgebreid ingegaan op de relatie van voeding en depressie.Steeds meer professionals komen erachter dat depressieve gevoelens in verband kunnen staan met verkeerde voedingsgewoonten, waardoor er voedseltekorten kunnen optreden.  

De tekorten aan voedingsstoffen die tegenwoordig het meest gelieerd worden aan het ontstaan of in stand houden van depressieve gevoelens zijn:

  • Vitamine B12 (bevindt zich in vlees, eieren, vis en melk)
  • Vitamine B6 (bevindt zich in volkoren graanproducten, zonnebloempitten, kool, melkproducten)
  • Vitamine B9 (bevindt zich in groene bladgroenten)
  • Vitamine B11 (foliumzuur bevindt zich in groene bladgroenten, peulvruchten, noten en vlees)
  • Vitamine D (vette vis, dierlijke producten, wordt aangemaakt o.i.v. de zon)
  • Omega 3-vetzuren (tonijn, zalm)

Uit onderzoek is gebleken dat ook voor mensen met een zware depressie het ophogen van deze voedingsstoffen zinvol is. Reguliere medicatie slaat in dat geval ook beter aan.

Vitamine B en C (bevindt zich in groene bladgroenten, broccoli, bloemkool, spruitjes, citrusfruit, kiwi, bessen en aardappels) ondersteunen daarnaast de bijnieren in tijden van stress.

Hormonen kunnen m.b.t. je voeding ook een rol spelen:

Een tekort aan dopamine zorgt ervoor dat mensen zin krijgen in cafeine, alcohol of nicotine. Deze zorgen voor een korte piek in de dopamine-aanmaak, maar de drang ernaar wordt vervolgens alleen maar groter. Daarom is het van belang dat het dopaminepeil constant blijft. Voor de aanmaak van dopamine zijn vitamine B6 en magnesium essentieel.

Serotonine is een multifunctioneel hormoon; het staat ook wel bekend als het ‘feel good’-hormoon, omdat het naast een positief gevoel ook voor een verbetering van het geheugen en voor een goede werking van de darmen en de bloeddruk zorgt. Tegen de avond wordt serotonine omgezet in melatonine; een hormoon dat je slaapritme reguleert.

De aanmaak van serotonine wordt gestuurd door het eiwit tryptofaan. Dit zit onder andere in banaan, pompoenpiten, peulvruchten,kip, kwark en kaas. Voor een ideale opname zijn ook voldoende B-vitamines, vitamine C, ijzer, zink en magnesium nodig.

Een gebrek aan serotonine kan zorgen voor een grote behoefte aan zoet, maar ook voor hoofdpijn, eetbuien en een trage stoelgang, evenals depressieve gevoelens.

Stichting Gezondheid Nederland biedt mooie informatie gezondheidstrainingen aan. Doelgroepen zijn zowel particulieren als bedrijven. Deze laatste financieren de trainingen, omdat wetenschappelijk is aangetoond dat hiermee het ziekteverzuim wordt aangepakt.

Zie voor een overzicht van al onze trainingen: 

https://www.springest.nl/stichting-gezondheid-nederland/kies-1-cursus-met-keuze-uit-200-trainingen

https://www.springest.nl/stichting-gezondheid-nederland/kies-6-cursussen-met-keuze-uit-200-trainingen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Gezondheid.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.