Barista
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Maak je klaar om dit paasweekend je mand te vullen met de beste opleidingen. Van donderdag 28 maart vanaf 12u00 tot en met maandag 1 april raap je kortingen tot wel 50% op alle cursussen. De speurtocht naar kennis gaat van start. Raap je paaskortingen!
Veel mensen maken er een dagelijks ochtendritueel van om een goede kop koffie te gaan drinken of af te halen. Serveer jij hen elke dag hét kopje koffie waar ze de rest van de dag nog
Koffie is meer dan alleen maar een redder in nood om de ochtend door te komen. Koffie is big business en het drankje is tot een echt kwaliteitsproduct opgewaardeerd. Een kop koffie is pas geslaagd als deze met veel knowhow en passie bereid is. En met elke dag meer koffiebars in het straatbeeld, is de nood aan goede barista's hoog.
Ben je kritisch over wat écht goede koffie is, ontdek je graag nieuwe smaakvarianten of droom je ervan je eigen koffiezaak te starten? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding. Je vol…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Maak je klaar om dit paasweekend je mand te vullen met de beste opleidingen. Van donderdag 28 maart vanaf 12u00 tot en met maandag 1 april raap je kortingen tot wel 50% op alle cursussen. De speurtocht naar kennis gaat van start. Raap je paaskortingen!
Veel mensen maken er een dagelijks ochtendritueel van om een goede kop koffie te gaan drinken of af te halen. Serveer jij hen elke dag hét kopje koffie waar ze de rest van de dag nog
Koffie is meer dan alleen maar een redder in nood om de ochtend
door te komen. Koffie is big business en het drankje is tot een
echt kwaliteitsproduct opgewaardeerd. Een kop koffie is pas
geslaagd als deze met veel knowhow en passie bereid is. En met elke
dag meer koffiebars in het straatbeeld, is de nood aan goede
barista's hoog.
Ben je kritisch over wat écht goede koffie is, ontdek je graag
nieuwe smaakvarianten of droom je ervan je eigen koffiezaak te
starten? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding. Je volgt les in
een hippe koffiebar en verrast iedereen binnenkort met een
heerlijke espresso, cappuccino, lungo of americano. Tot in de
perfectie gebrouwen en versierd met een prachtig schuimmotief!
Met deze smaakvolle cursus verhef je ieder bakje troost tot een
zalig kopje zwart goud.
Objectives
Vaardigheden:
Professionele apparatuur? Jij weet ze probleemloos en correct te
hanteren
Je zet verschillende soorten koffie, zoals espresso, cappuccino,
latte...
Je selecteert koffiesoorten én stelt ze samen
Met prachtige latte art zorg je voor de perfecte finishing
touch
Curriculum
Cursusinhoud:
Je eigen koffiebar starten: tips & tricks
De koffieplant: origine- en variëteitsleer, pluk en verwerking
Geuren en smaken van koffie: initiatie cupping
Espresso: theorie en praktijk. Leren werken met professionele
apparaten
Melk: theorie en praktijk. Latte art training
Diverse koffiedrankjes leren onderscheiden en bereiden
Slow coffee? Cold Brew? Ontdek de trends in koffieland
De toekomst van de koffie-industrie
Graduation
Je legt examen af in de laatste les. Scoor je minstens 60%?
Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Barista.
Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt
als Barista. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of
bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te
volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe
avontuur.
Description
De opleiding Barista bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur.
Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de opleiding leer je
alles om een perfect gebrouwen kop koffie te serveren. In het
overzicht met de startdata van de opleiding Barista vind je per
lessenreeks alle lesdagen terug.
Teachers
Laurence De Jonghe, Rob Berghmans, Wouter Huyghe
Job perspective
Toekomstmogelijkheden:
Word barista in een koffiebar
Open je eigen koffiehuis
Geef professioneel advies of workshops aan andere barista's of
koffieliefhebbers
Student profile
Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.
Related programs
Bedrijfsbeheer, Kok - Restauranthouder, Theesommelier, Bedrijfsbeheer, Marketing, Theesommelier, Marketing, Start je eigen zaak, Start je eigen zaak, Bedrijfskunde, Bedrijfsbeheer, Start je eigen zaak, Theesommelier, Kok - Restauranthouder, Bedrijfskunde
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.